Om meg

Bildet mitt
Arbeider med kirkelig bistand og organisasjonsutvikling i NMS. Sosialantropolog. Flerkulturell. Gift trebarnsmor. Synspunktene i bloggen er mine egne, og jeg står selv ansvarlig for dem. Jeg setter pris på kommentarer, uenigheter, saklige feil, referanser, eller hilsener i kommentarfeltet.

23. feb. 2011

Kamerun i dag

Det er tillyst store demonstrasjoner i Kamerun i dag, 23. februar 2011.

Jeg vil her prøve å legge inn link til interessante nyhetsmedier fortløpende. Fint å få tips/eller kommentarer i kommentarfeltet.
  • Afrigator er en interessant nettside som samler blogginnlegg  fra hele Afrika. Søk opp Kamerun, og få opp nye saker.
  • Den kamerunske bloggeren Richard Moki Monono (engelsk) sammenligner situasjonen i Kamerun med Egypt (19.feb).
  • Denne nettsiden følger bl.a. fortløpende hashtaggen #Cameroon. Sjekk her.
  • CNN Har laget følgende sak ."Kamerun har mange ressurser", sier folk på gata. "Likevel lever vi i fattigdom".
Kommentar
Jeg er selv veldig usikker på om demonstrantene har kraft bak seg. Er det unge, frustrerte menn som ikke har kraft selv til å bistå i en endringsprosess, men kun protestere?
Problemet er at det i realiteten ikke er en oppegående opposisjon i Kamerun i dag. Det er ingen alternativer. Befolkningen har ingen tradisjon for demokrati, og forplikter dermed ikke myndighetene.
Kamerun har en stor utdannet elite, som etterhvert synliggjør seg i en stor middelklasse. Kamerun har en av Afrikas høyeste utdanningsstatistikk. Spørsmålet er hvilken risiko disse er villig til å ta.
Kameruns befolkning har tidligere vært villige til å tåle mye for å ha fred i landet. Vil denne fredslengten vinne nå igjen?

25.2.2011
Det ser ut til at politiet klarte å stoppe demonstrasjonene nesten før de startet. Det kan se ut som om det ble noen som demonstrerte, men ikke mange.

saken vil bli fulgt opp

20. feb. 2011

Omskjæring

Vil anbefale blogginnlegget til Helge og Else om omskjæring i Mali. Svært spennende resultater. Sjekk her.

8. feb. 2011

Vårbilder


Noen vårbilder av tulipanene fra ifjor. Kjøpte løker på flyplassen i Amsterdam høsten 2009, fikk dem opp i fjor vår, og håper innstendig at de skal komme opp igjen i år.

2. feb. 2011

Egypt

Sat7, en felleskristen TV-kanal som er eid av kirkene i Midtøsten og Nord-Afrika følger situasjonen i Egypt tett. Sat7 har to studioer i Midtøsten: et i Beirut og et i Kairo. De sender fra Kypros.
Studieoet i Kairo er stengt, og det er synd for de ønsket å sende kommentarer fra situasjonen fra kirkeledere.

Sat7 melder at både kristne og muslimer står bak opprøret i Egypt.

Les mer på Sat7 sine sider, der det også er linker til sendingene på arabisk og persisk.