Om meg

Bildet mitt
Arbeider med kirkelig bistand og organisasjonsutvikling i NMS. Sosialantropolog. Flerkulturell. Gift trebarnsmor. Synspunktene i bloggen er mine egne, og jeg står selv ansvarlig for dem. Jeg setter pris på kommentarer, uenigheter, saklige feil, referanser, eller hilsener i kommentarfeltet.

20. feb. 2012

Madagaskar

Sammen med en kollega planlegger jeg tur til Madagaskar første halvdel av mars. Vi skal rundt på alle de integrerte landsbyutviklingsprosjektene som NMS støtter på Madagaskar. Disse prosjektene, som er drevet av Den gassisk-lutherske kirken, FLM, er samlet i et program, MIRD.

Jeg gleder meg, og vil legge ut bilder og skrive litt etterhvert.

Foreløpig nøyer jeg meg med reiseprogrammet der det bl.a står:


The airport has to be prepared before MAF is coming.

Argumenter, ikke latterliggjør

På lørdag slengte jeg litt sleivete ut et par kommentarer på Twitter om

Lurer på når vi skal ha vitsedag om dumme ateister på Twitter. Så kan vi alle le av de som er så dumme at de tror Gud ikke finnes. Eller?


Eller når vi skal vitse om dumme humanetikere? ...


Mange retweetet spørsmålene (sendte dem videre til sine følgere), og noen svarte. 


Poenget mitt var ikke å gjøre narr av verken humanetikere eller ateister. Alle ærlige troende skal tas på alvor enten de tror at englefjær fyker rundt, at Gud den allmektige har skapt himmel og jord, eller at jorden er blitt til ved en tilfeldighet. 
Tro er ikke noe man kan påtvinge andre, og derfor er det heller ikke noe vi skal le av utrengsmål. 


Selv om baksnakking er galt uansett hvordan det skjer, er det en vesensforskjell på å le av englefjær i et middagsselskap og å gjøre det offentlig i media. Konsekvensene er naturlig nok mye større, og presset på de utsatte går fort fra å være morsomt til å bli mobbing.


Argumenter, ikke latterliggjøring
Det er en ærlig sak å være uenige. Det er også en ærlig sak å mene at den andre tar fullstendig feil, og at synspunktene er latterlige. Men det er ikke greit å latterliggjøre andres meninger likevel.