Om meg

Bildet mitt
Arbeider med kirkelig bistand og organisasjonsutvikling i NMS. Sosialantropolog. Flerkulturell. Gift trebarnsmor. Synspunktene i bloggen er mine egne, og jeg står selv ansvarlig for dem. Jeg setter pris på kommentarer, uenigheter, saklige feil, referanser, eller hilsener i kommentarfeltet.

5. apr. 2011

Hvis verden hadde vært enkel som på film...

Et hjertesukk.

På film er verden alltid enkel. Det er den gode mot den onde, og i media har vi de siste månedene ofte fått fremstilt konfliktene i Midtøsten slik. De gode opprørerne, folket, i Egypt mot korrupte makthavere. Eller de gode opprørerne i Libya mot Moamar Gadaffi. Oattara mot Gbagbo som den folkevalgte mot han som ikke vil gi fra seg makten.

Men folket vet at så enkelt er ikke livet.

Det er våpen tilstede i alle disse konfliktene, og man kan spørre seg hvor de kommer fra.
Det er penger tilstede. Mange av de sinte unge mennene får betaling (av noen) for å gå i demonstrasjonstog. Og hvem i all verden er så dum at han forteller vestlige medier om det?

Idag fortelles det at endog FN bomber i Elfenbenskysten. Det er da jeg begynner å lure om om de snakker sant, de som sier at i konflikten rundt Elfenbenskysten har FN vært korrupt og kjøpt Frankrikes agenda fullt og helt. For er det en ting som er sikkert, så er det at Frankrike har sterke økonomiske, politiske og militære interesser i Elfenbenskysten (og i Nord-Afrika).

Nevnt er ikke narkotikahandelen, den organiserte kriminaliteten bl.a med base i Nigeria, ulike islamistpartier med treningsleire i Maghreb, menneskehandelen, osv.

Kommenter gjerne i feltet under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar